Bij het grootbrengen uw de pup

Voeding:
Wij voeren een Hondenvoer van Opti Life ( Versele Laga). De styling van het merk komt u allicht bekend voor. Opti Life is de de 'opvolger' van Bento Kronen. Opti Life is een goed merk voor een nette prijs. Opti life onderscheid zich door het gebruik van natuurlijke grondstoffen van een hoge kwaliteit. Om tot een zo goed mogelijk hondenvoer te komen, besteed Opti Life veel aandacht aan wetenschappelijk onderzoek door dierenartsen en nutritionisten. Onze mening Zonder twijfel 1 van de betere merken die te krijgen zijn. Dit merk heeft daarbij ook een zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Dit is dus een aanrader!
Bij een slechte vacht ( als gevolg van huid problemen) voeren we ‘Lams and Rice” van Opti Life. Of vanaf 6 maanden oud (als de weegt van pup boven 10 kg zijn)  dan geeft een halve schapenvet bonbon met smaak keuze naar zeewier, knoflook, pens en naturel. We zien te vaak American Staffordshire Terriërs te groot worden, vanwege een ‘overdosis’ aan eiwitten en of teveel beweging. We geeft eerst Opti Life puppy medium is een speciaal samengestelde voeding aangepast aan de voedingsbehoeften van opgroeiende honden van middelgrote rassen voor de pups. Onthoudt altijd dat indien u overstapt op ander puppyvoer, u dit geleidelijk aan doet waarbij u altijd het oude voer met het nieuwe dient te vermengen. Zo helpt u de pup optimaal alle ingrediënten te verteren. Lees altijd de etiketten op de verpakking: koop nooit voer met kunstmatige en/of chemische bestandsdelen (zoals smaak- en kleurstoffen). Puppyvoer dient een eiwitgehalte tussen de 20 en 29 procent te hebben met hierbij een redelijk hoog vetgehalte. Rond de 6 maanden kunt u overstappen op een volwassen brok. Opti Life adult medium is een speciaal samengestelde voeding voor volwassen honden met een normale activiteit en die meer dan 10 kg maar minder dan 25 kg wegen. Let op bij een reutje deze is snel zwaarder dan teefje.
Als onze puppies het nest verlaten krijgen ze 3 of 2 maaltijden per dag. Wij adviseer om gezondheidsredenen, twee maaltijden per dag aan te houden. De hoeveelheid te geven maaltijd moet tenminste wekelijks bijgesteld worden. Een goede manier is om in alle redelijkheid naar de conditie van uw pup te kijken. Deze dient mooi rond te zijn zonder de indruk te geven ‘op springen’ te staan of een ‘wespentaille’ te vertonen. Een ideaal gevoede volwassen hond ziet er als volgt uit: je kunt de ribben niet zien maar je kunt ze makkelijk met  de vlakke hand voelen.

Socialisatie:
Een pup is uitgebreid en gesocialiseerd bij oude en jonge mensen en dieren. We adviseren dat een pup socialiseerd in het openbaar met mensen dieren voertuigen enz. Zoals binnen en buiten. De baas van pup heeft eigen regels wat niet mag of wel. Als niet mag dan zeg je bv “nee” dit is een kort maar krachtig woord dat een hond snel onthoud als zijn de fout. Als u niet in de gelegenheid bent deel te nemen aan puppycursussen dient u in ieder geval toe te zien dat druk bevolkte gebieden bezocht worden zoals winkelcentra. De tijd die u nu investeert zal later beloont worden met een stabiele en goed opgevoede hond die overal welkom is.

Speelgoed en Spel:
Een pup mag hard rubber speelgoed hebben, SPEEL NOOIT TREKSPELLETJES met de pup. De kaken van een AmStaff groeien gedurende z’n jeugd waardoor een puppy een “tang” of “onderbijt” kan vertonen in een bepaald levensstadia. De pup geen overdreven beweging of conditietraining: zijn botten zijn nog zacht en de gewrichten zijn nog niet volle sterk genoeg. Te veel activiteit kan leiden tot kreupelheid. Laat nooit een pup trappen lopen, zeker niet neerwaarts.

Regelmaat:
Zorgt Uw pup veel mogelijk en voldoende rust/ slaapje gaan doen na tussen zijn actieve momenten. Voordat een pup groeit niet snel als grote pup. Na ochtend en midden middag zijn perfecte tijden voor zijn bench-rust en avond ook. Probeer dit zoveel en zolang mogelijk aan te houden.

Verzorging:
De vacht korte haren vergen niet al teveel verzorging, zo nu en dan moet u de dode en losse haren met een rubberen borstel uit de vacht verwijderen. of uw pup vies is goed wrijven met een handdoek. Af en toe een bad of goed wassen is voldoende, neem puppy shampoo deze haalt minder vetten uit de huid. En verder de normale verzorging zoals bij elke andere hond nodig is. Nagels dienen wekelijks dan wel iedere twee weken geknipt te worden. AmStaff’s dienen “katte-voeten” te hebben. Dit betekent sterke compacte voeten. Hun tenen mogen niet gespreid staan. Om te helpen hun voeten in goede conditie te houden dient u de nagels herhaaldelijk te knippen. Nagels dienen kort en rond gehouden te worden.