FCI Stamboom

FCI Stamboom

De honden/ puppy's krijgen een erkend FCI stambomen via de Raad van Beheer. Je kunt zien wie de ouders zijn van de pup. De gezondheid resultaten van de ouders staat al bekend bij Raad van Beheer, sinds Juni 2013 online is begonnen een convenant met de Raad van Beheer van kracht waarbij testen op DNA, Heupdysplasie (HD), Elleboogdysplasie (ED) een verplicht onderdeel is van de stamboomaanvraag.

Hoe herken je een stamboomhond?

Aan een hond kun je niet zo maar zien of het een stamboomhond is of niet. Een Herdershond met stamboom en een Herdershond zonder stamboom kunnen er hetzelfde uitzien! Vraag dus altijd aan de fokker of hij honden met een officiële ‘Raad van Beheer’-stamboom fokt en of je de originele stamboom van de moederhond mag zien. Een officiële Nederlandse stamboom die is uitgegeven vóór 1 december 2020 is te herkennen aan het goudzegel in de vorm van een hond.

Vanaf 1 december 2020 is de officiele Nederlandse stamboom gewijzigd. Alle stamboomhonden hebben vanaf 1 december 2020 een stamboom in liggend format.

 

Alle in Nederland gefokte stamboomhonden hebben een uniek chipnummer dat begint met de cijfers 52814. Wij controleren en chippen alle stamboompups rond de leeftijd van 5 tot 7 weken. Op de stamboom van de pup staat het chipnummer linksonder vermeld. De stamboom van je pup ontvang je via de fokker.