Rasstandaard van American Staffordshire Terrier, erken FCI 286

Hier zijn een paar onderwerpen die belangrijk zijn bij de aanschaf van een American Staffordshire Terrier, dit alles is ter stand houding van een goed ras. Er staat ook informatie bij site van de Raad van Beheer .De pups krijgen een chipnummer, FCI stamboom en certificaat DNA profiel via Raad van Beheer.

Rasstandaard van American Staffordshire Terrier, erken FCI Groep 3: Terriers bij FCI 286. Stevig en gespierd. Straalt kracht en gezag uit en imponeert. Brede schedel, sterke kaken, een korte rug en een brede borstkas. Atletisch voorkomen. De vacht is kort, strak en hard. Een glanzende vacht is gewenst. Iedere kleur is toegestaan, maar geheel wit, meer dan 80% wit, leverkleur en black en tan zijn niet gewenst. De schofthoogte van de American Staffordshire Terrier ligt tussen de 43,5 cm en 48 cm. Het gewicht varieert van 15 kg tot 30 kg.